Kind en scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het leven tijdens en na een echtscheiding kan erg verwarrend zijn, voor u en voor uw kinderen.

Terug naar het overzicht

Ondersteuning aan ouders en kinderen

Elke scheiding is uniek. Het is belangrijk om de ondersteuning te vinden die het beste bij uw specifieke situatie past. In Westland zijn er verschillende organisaties die ondersteuning bieden aan ouders en kinderen.

Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar en gaat u scheiden? Dan moet u een ouderschapsplan maken. Hierin schrijft u op hoe u de opvoeding en de zorg voor uw kinderen regelt na de scheiding. U neemt hierin afspraken op met uw ex-partner, waaronder een omgangsregeling maar ook over de kosten, zoals afspraken over alimentatie.

U kunt geholpen worden door:

Ouderschapsplan maken via Rechtwijzer

Wilt u zelf een ouderschapsplan maken? Kijk dan op Rechtwijzer uit elkaar, dit is de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om zelf een ouderschapsplan te maken.

Meer informatie

Zorgregisseur Sociaal Kernteam Westland

Bellen: 14 0174

Een zorgregisseur helpt u aan overzicht in uw situatie, bekijkt samen met u op welke vlakken u zorg nodig heeft en schakelt waar nodig ook de juiste zorg in.

Meer informatie

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Bellen: 06 11 25 91 95

Email:

Bezoeken: Laterastraat 2, Naaldwijk

Besluiten om uit elkaar te gaan, brengt veel emoties mee. Of u nu samenwoont of getrouwd bent. Misschien hebt u vragen als: hoe regel ik de scheiding praktisch?

Meer informatie

Villa Pinedo

Email:

Bezoeken: Gerrit van der Veenstraat 106, Amsterdam

Bij Villa Pinedo zijn kinderen van gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat deze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen van gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.