Hulp bij echtscheiding

Bij een scheiding komt er veel op u af. U moet over allerlei zaken afspraken maken. Misschien kunt u de scheiding goed zelf regelen. Soms lukt dit niet. U kunt hier hulp bij krijgen.

Terug naar het overzicht

Schakel hulp in

Er is veel te regelen bij een scheiding. Denk aan het maken van afspraken over uw bezittingen bijvoorbeeld uw huis, over geld zoals alimentatie, over pensioen, en over wie waar gaat wonen. Heeft u kinderen, dan maakt u ook afspraken over alles wat met hen te maken heeft. Zoals waar ze gaan wonen, waar ze naar school gaan, wie waarvoor betaalt, en nog vele andere zaken.

Een scheiding kan problematisch verlopen. Bijvoorbeeld door ruzie of financiële problemen. Of uw kind heeft moeite met het verwerken van de scheiding. U kunt er dan voor kiezen om hulp in te schakelen.

U regelt zelf uw scheiding

U leeft in goede harmonie met uw partner en u komt er samen wel uit. Het liefst snel en zonder al te veel bemoeienis van anderen. Maar u wilt wel weten hoe het precies zit. Dan kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u alle informatie overzichtelijk gepresenteerd: van een checklist wat er allemaal bij komt kijken tot een ouderschapsplan, van het regelen van uw pensioen bij scheiding tot alimentatie.

Meer informatie

Ondersteuning van Scheidingsplanner Westland

Bellen: 085 487 12 00

Email:

Bij een scheiding is meer nodig dan alleen juridische begeleiding. Bij ons vindt u financieel, fiscaal en juridisch advies onder één dak. Met onze totaaloplossing bieden wij u inzicht, overzicht én perspectief op uw leven na de scheiding.

Meer informatie

Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, 's-Gravenzande

Sociaal Kernteam Westland (SKT) wil dat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en gezond kunnen leven. Het SKT is bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente Westland.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.