Keuze voor mediator of advocaat

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor een mediator of een advocaat. Hierdoor gaat uw scheiding makkelijker en is de echtscheiding sneller geregeld.

Terug naar het overzicht

Hulp inschakelen

Gaan scheiden is een lastige tijd. U beseft dat u hulp nodig heeft in deze moeilijke en verdrietige periode. Wie kunt u het beste inschakelen om te helpen bij uw scheiding? Een advocaat of een mediator? 

 

Mediation

Kunt u nog goed met elkaar praten en wilt u samen de scheiding regelen? Dan is samen naar een mediator gaan een goede keus. Een mediator is een bemiddelaar. Hij of zij praat met jullie en daarna maken jullie samen afspraken. Mediation is bijvoorbeeld: overleg onder begeleiding, afspraken maken onder begeleiding of gesprekken direct met elkaar.

 

Advocaat

Een andere manier om de scheiding samen te regelen is met een gezamenlijke advocaat. Dit is één advocaat voor jullie allebei. Ook hier gaan jullie samen naartoe om afspraken te maken. Het grote verschil is dat een advocaat minder kijkt naar wat u samen bespreekt, maar meer naar de regels van de wet. Daarnaast weten advocaten meer van geldzaken. Heeft u veel geldzaken die geregeld moeten worden of hebben jullie een eigen bedrijf? Dan is het verstandiger om u door een advocaat te laten helpen.

 

Kunt u niet meer met elkaar praten of wilt u niet meer samen alles regelen, dan kiest u allebei een eigen advocaat. Uw eigen advocaat kijkt dan alleen naar wat goed is voor u. Hij of zij zal er alles aan doen om te regelen wat het beste voor u is.

U kunt geholpen worden door:

Mediator of advocaat?

Bij echtscheidingwijzer vindt u meer informatie over de keuze voor een mediator of advocaat.

Meer informatie

Advies over inschakelen advocaat

Vraag gratis advies van vrijwilligers over uw situatie bij een scheiding.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.