Registreren als mantelzorger

Er zijn verschillende voordelen om u aan te melden als mantelzorger. Zo wordt u o.a. op de hoogte gehouden van nieuws en aanbod en kunt u deelnemen aan mantelzorg ontmoetingen.

Terug naar het overzicht

Voordelen

Bent u aangemeld als mantelzorger dan ontvangt u ieder kwartaal de nieuwsbrief. Daarnaast wordt u uitgenodigd voor activiteiten (waaronder de Week van de Mantelzorg) en ontmoetingen met andere mantelzorgers. U kunt ook een mantelzorgverklaring aanvragen. Deze kan nodig zijn voor bijvoorbeeld het UWV, het aanvragen voor een persoonsgebonden budget, een mantelzorgwoning, studie of werk.

Daarnaast zijn er een aantal regelingen waarvoor u geregistreerd moet staan als mantelzorger, waaronder de mantelzorgwaardering en de huishoudelijke hulp toelage.

U kunt geholpen worden door:

Vitis Welzijn Mantelzorg

Bellen: 0174 630 358 of 06 57 60 37 05

Email:

Bezoeken: Verdilaan 88, Monster

Mantelzorg is alle onbetaalde zorg voor zieke of hulpbehoevende naasten. Het gaat dan om intensieve zorg voor langere tijd.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.