Dementie en alzheimer

Door dementie kan iemand informatie niet meer goed verwerken. Krijg tips en informatie over leven met dementie, deel ervaringen en stel vragen aan experts.

Terug naar het overzicht

Hulp en ondersteuning

Het is belangrijk om te onthouden dat patiënten met dementie en alzheimer nog steeds dezelfde personen zijn die ze altijd al waren, ondanks de veranderingen die ze meemaken. Het is heel belangrijk om hen te blijven behandelen met respect, liefde en waardigheid, en om hen te betrekken bij activiteiten die ze nog steeds kunnen doen en waar ze van houden.

 

Voor verzorgers is het ook belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen. Het verzorgen van iemand met alzheimer en dementie kan fysiek en emotioneel vermoeiend zijn, en het is makkelijk om niet goed voor jezelf te zorgen in de zorg voor anderen. Het is belangrijk om hulp te zoeken en ondersteuning te krijgen wanneer dat nodig is, en om te accepteren dat het normaal is om te voelen wat je voelt.

 

Er zijn veel organisaties en bronnen beschikbaar om te helpen bij het omgaan met alzheimer en dementie.

U kunt geholpen worden door:

Dementie & maatjes van Vitis

Bellen: 0174 630 358

Email:

Vitis biedt informatie over dementie, is er voor de mantelzorger en kan een maatje koppelen aan iemand met dementie.

Meer informatie

Alzheimer Café Westland

Bellen: 06 8410 8947

Email:

Bezoeken: Hof van Heden, Dijkweg 20, 2671 GB Naaldwijk

Stichting Alzheimer Nederland biedt in Westland het Alzheimer Café. Dit is bedoeld voor mensen die op een of andere manier met dementie te maken hebben en voor andere belangstellenden.

Meer informatie

Casemanager dementie van Careyn

Bellen: 088 123 99 88

Heeft u, een familielid of goede vriend(in) te maken met dementie? Dan kunt u hulp krijgen van een casemanager dementie. De medewerkers ('casemanagers' of 'dementieconsulenten') begeleiden en helpen mensen met dementie en hun mantelzorgers tijdens het hele traject van dementie.

Meer informatie

Informatiecentrum dementie Pieter van Foreest

Bellen: 088 166 88 23

Email:

Voor iedereen die vragen heeft over dementie en/of geheugenproblemen is het mogelijk om contact op te nemen met het informatiecentrum dementie. Elke werkdag staan professionele medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en passend advies te geven.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.