Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus of grootouder in de directe omgeving van het gezin en waarbij die persoon zorg nodig heeft.

Terug naar het overzicht

Extra zorg voor iemand in je omgeving

Als jonge mantelzorger groei je op met iemand in je omgeving die extra zorg nodig heeft. Het kan gaan om iemand met een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek. Je kan als jonge mantelzorger daardoor extra taken in huis hebben, misschien vaker op moeten passen op broertjes of zusjes, of helpen met vertalen voor je ouders. Het kan ook zijn dat je je extra zorgen maakt om degene die ziek is.


Ben jij een jonge mantelzorger?

Maak jij je zorgen om jouw thuissituatie? Heb je behoefte aan ondersteuning, tips of een luisterend oor? Denk je dat je ook een jonge mantelzorger bent? Neem contact op met Vitis.

U kunt geholpen worden door:

Vitis Welzijn

Bellen: 0174 630 358

Bezoeken: Verdilaan 88, Monster

Met ruim 1.200 vrijwilligers, betrokken medewerkers en goede contacten met lokale professionele en vrijwilligersorganisaties is Vitis Welzijn dichtbij.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.