Hulp bij zelfstandig wonen

Mensen met geestelijke problemen hebben soms hulp nodig om zelfstandig te kunnen wonen. Beschermd wonen noemen we dat.

Terug naar het overzicht

Wonen in een veilige en stabiele omgeving

Lukt het niet om (helemaal) zelfstandig te wonen? Verschillende organisaties in Westland bieden begeleiding en ondersteuning bij het wonen en leven.


Beschermd wonen

Beschermd wonen is voor mensen van 18 jaar en ouder die door geestelijke problemen 24 uur per dag hulp nodig hebben. Dit kan in een instelling, als er 24 uur per dag toezicht nodig is. Het kan ook in een vorm van zelfstandig wonen, als begeleiding op afstand of afroep voldoende is. Als u de indicatie voor beschermd wonen krijgt, wordt er ook gekeken naar een zinvolle dagbesteding. Dit kan werk, vrijwilligerswerk of een ander soort dagbesteding zijn. Voor meer informatie over beschermd wonen kunt u terecht bij de gemeente Westland.


Begeleiding bij zelfstandig wonen

Sommige mensen of gezinnen lukt het niet om helemaal zelfstandig te wonen. Er is begeleiding mogelijk om zaken op orde te krijgen. U kunt hiervoor terecht bij het Sociaal Kernteam Westland, Vitis Welzijn of het Leger des Heils.

U kunt geholpen worden door:

Gemeentehuis, Verdilaan 7

Gemeente Westland - Beschermd wonen

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Meer informatie over beschermd wonen vindt u op de website van gemeente Westland.

Meer informatie

Vitis Welzijn

Bellen: 0174 630 358

Bezoeken: Verdilaan 88, Monster

Met ruim 1.200 vrijwilligers, betrokken medewerkers en goede contacten met lokale professionele en vrijwilligersorganisaties is Vitis Welzijn dichtbij.

Meer informatie

Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, 's-Gravenzande

Sociaal Kernteam Westland (SKT) wil dat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en gezond kunnen leven. Het SKT is bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente Westland.

Meer informatie

Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag

Bellen: 070 311 55 40

Email:

Bezoeken: Binckhorstlaan 287 Den Haag

Het Leger des Heils biedt hulp aan mensen die te maken hebben met armoede, dakloosheid, verslaving, huiselijk geweld, eenzaamheid en andere sociale problemen.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.