Huiselijk geweld, seksueel misbruik en kindermishandeling

Misbruik is nooit acceptabel. Door hulp te zoeken kunt u werken aan uw veiligheid en welzijn en uiteindelijk een gezonde en veilige toekomst opbouwen.

Terug naar het overzicht

U kunt hulp krijgen

Heeft u te maken met huiselijk geweld en kindermishandeling als slachtoffer, pleger of getuige? Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt voor hulp. Of praat erover met een vriend(in) of familielid. Dit kan een moeilijke stap zijn. Maar dit is belangrijk om de cyclus te doorbreken.

Misbruik is een breed begrip. Het gaat niet alleen over fysieke of psychische mishandeling, maar ook over seksueel geweld, verwaarlozing, vernedering en overmatige controle. Het kan voorkomen tussen partners, maar ook bij kinderen en ouderen.

U kunt geholpen worden door:

Veilig Thuis

Bellen: 0800 2000

Veilig Thuis geeft advies en ondersteuning bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat kan ook anoniem. Dag en nacht. Veilig thuis is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die hiermee te maken heeft. Bij Veilig Thuis kunt u ook terecht als u pleger of getuige bent van huiselijk geweld. Dat kan dag en nacht, zeven dagen per week.

Meer informatie

Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, 's-Gravenzande

Sociaal Kernteam Westland (SKT) wil dat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en gezond kunnen leven. Het SKT is bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente Westland.

Meer informatie

Huisarts

U kunt met uw zorgen ook in gesprek met de huisarts. Bij uw huisartsenpraktijk kunt u altijd terecht voor een vertrouwelijk gesprek en ondersteuning.

Meer informatie

Kindertelefoon

Bellen: 0800 0432

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen terecht bij de Kindertelefoon. Bijvoorbeeld in geval van mishandeling, ruzie thuis, verslaving of seksueel geweld. Je kunt chatten of bellen, ook anoniem. De kindertelefoon is iedere dag bereikbaar van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Meer informatie

Slachtofferhulp

Bellen: 0900 0101

U kunt met uw verhaal terecht bij de speciaal getrainde medewerkers van slachtofferhulp. Dat kan ook anoniem.

Meer informatie

Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag

Bellen: 070 311 55 40

Email:

Bezoeken: Binckhorstlaan 287 Den Haag

Het Leger des Heils biedt hulp aan mensen die te maken hebben met armoede, dakloosheid, verslaving, huiselijk geweld, eenzaamheid en andere sociale problemen.

Meer informatie

Politie

Bellen: 0900 8844

Is er sprake van direct gevaar? Bel dan meteen 112. Wilt u hulp van de politie of melding doen van geweld of misbruik? Neem dan contact op met het 0900-nummer of ga naar de website.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.