Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Soms gebeurt het dat iemand iets seksueels doet wat een ander niet wil. Denk bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie of ongewenste aanrakingen. Dit kan een erg vervelende ervaring zijn. Deskundige hulpverleners staan voor u klaar met een luisterend oor en een deskundig advies.

Terug naar het overzicht

Respect voor elkaars grenzen

Heeft u te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag, als slachtoffer, pleger of getuige? Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt voor hulp. Of praat erover met een vriend(in) of familielid. 

Bij ongewenst seksueel gedrag doet iemand iets seksueels wat een ander niet wil. Dit kan iets lichamelijks zijn, maar dat hoeft niet. Een paar voorbeelden:

U kunt geholpen worden door:

Centrum Seksueel Geweld

Bellen: 0800 0188

Het Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Neem (anoniem) contact op: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Meer informatie

Veilig Thuis

Bellen: 0800 2000

Veilig Thuis geeft advies en ondersteuning bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat kan ook anoniem. Dag en nacht. Veilig thuis is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die hiermee te maken heeft. Bij Veilig Thuis kunt u ook terecht als u pleger of getuige bent van huiselijk geweld. Dat kan dag en nacht, zeven dagen per week.

Meer informatie

Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, 's-Gravenzande

Sociaal Kernteam Westland (SKT) wil dat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en gezond kunnen leven. Het SKT is bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente Westland.

Meer informatie

Huisarts

U kunt met uw zorgen ook in gesprek met de huisarts. Bij uw huisartsenpraktijk kunt u altijd terecht voor een vertrouwelijk gesprek en ondersteuning.

Meer informatie

Slachtofferhulp

Bellen: 0900 0101

U kunt met uw verhaal terecht bij de speciaal getrainde medewerkers van slachtofferhulp. Dat kan ook anoniem.

Meer informatie

Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag

Bellen: 070 311 55 40

Email:

Bezoeken: Binckhorstlaan 287 Den Haag

Het Leger des Heils biedt hulp aan mensen die te maken hebben met armoede, dakloosheid, verslaving, huiselijk geweld, eenzaamheid en andere sociale problemen.

Meer informatie

Politie

Bellen: 0900 8844

Is er sprake van direct gevaar? Bel dan meteen 112. Wilt u hulp van de politie of melding doen van geweld of misbruik? Neem dan contact op met het 0900-nummer of ga naar de website.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.