Alles over geld

Geld verdienen

Ben je op zoek naar meer inkomsten? Een (bij)baan is dan een goed idee.

Weet je dat er op Facebook en Instagram van JAS Jongeren Aan de Slag veel Westlandse vacatures worden geplaatst? Misschien vind je hier de (bij)baan waar je naar op zoek bent! 

Omgaan met geld

Vanaf je 18e ben je zelf verantwoordelijk voor je geldzaken. Het is slim om meteen te zorgen voor een overzicht van je inkomsten en uitgaven. De websites moneyfit.nl, wijzeringeldzaken.nl en nibud.nl helpen je hierbij en geven je tips.

Lukt het niet om al je rekeningen te betalen? Zoek op tijd hulp, zodat je geen schulden krijgt. Je kunt hulp vragen bij je ouders/verzorgers, de jongerenwerkers van Vitis Welzijn, of bijvoorbeeld naar een Buurt Informatiepunt van Vitis Welzijn gaan.

Bijstand

Als je geen werk hebt en te weinig geld hebt om van te leven, kom je misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering.

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.