Hulp bij geldzorgen

Kunt u uw rekeningen niet betalen? 1 op de 5 Nederlanders heeft grote of kleinere geldzorgen. En om hulp vragen doen ze vaak pas jaren later. Dat vinden we jammer. Want we helpen u graag.

Dreigt u in geldproblemen te komen? Op deze pagina vindt u een overzicht over wat er in Westland is aan hulp rondom geldzorgen. 

Terug naar het overzicht

Nog geen grote schulden

Heeft u nog geen grote schulden, maar vindt u het wel moeilijk om met geld om te gaan? Geeft u soms geld uit terwijl u niet weet of u wel genoeg geld heeft? Kijk voor algemene tips en wat u zelf kunt doen op onze pagina betrouwbare informatie over geldzaken.

Verschillende organisaties in Westland helpen u graag. Bijvoorbeeld met stapels post sorteren, moeilijke brieven, overzicht krijgen van inkomsten en uitgaven, bespaartips, toeslagen en tegemoetkomingen. Hieronder zie u welke organisaties u kunnen helpen.

Informatiegesprek

Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen of heeft u schulden? Er is altijd hulp voor uw financiële problemen. In een informatiegesprek kan gemeente Westland advies en informatie geven over de mogelijkheden . U kunt uw gegevens achterlaten en dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op. 

 

Hoge schulden

Ook wanneer u schulden heeft die te hoog zijn opgelopen helpen deze organisaties u om documenten te verzamelen voor een aanvraag schuldhulpverlening bij de gemeente.

U kunt geholpen worden door:

Vitis Welzijn Financiële Ondersteuning

Bellen: 0174 630 358

Email:

Vitis Welzijn heeft meerdere diensten om u te helpen rondom geld. U kunt deze gratis aanvragen. De vrijwilligers staan voor u klaar, loop gerust binnen in een Buurt Informatiepunt of maak een afspraak.

Meer informatie

SchuldHulpMaatje

Bellen: 06 10 50 67 57

Email:

Vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen om inzicht te krijgen in uw geldzaken. Een maatje stelt samen met u een plan op om geldzaken weer op orde te krijgen.

Meer informatie
Gemeentehuis, Verdilaan 7

Hulp vanuit de gemeente

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

De gemeente Westland helpt op meerdere gebieden. Zo zijn er financiële bijdragen voor inwoners met een laag inkomen. Maar ook bij schulden kunt u bij de gemeente terecht voor steun.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.