Verslaving

Hulp bij het omgaan met verslavingen, voor uzelf of iemand in uw omgeving.

Terug naar het overzicht

Verslaving aan middelen of gewoontes

Er zijn veel zaken die een verslaving kunnen worden. Bijvoorbeeld gokken, drugs, gamen, seks, medicijnen, alcohol of iets anders. Bij een verslaving bent u hierdoor geobsedeerd en belemmert het uw leven. Er zijn diverse manieren om met verslavingen om te gaan. Hierbij is het van belang dat u doet wat het beste bij u past. Alleen op die manier is het voor u vol te houden. 

U kunt geholpen worden door:

Brijder

Bellen: 088 385 22 60

Heeft u problemen door alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken? Of maakt u zich zorgen over het gebruik, game- of gokgedrag van uw kind, partner of iemand anders? Brijder (Preventie) is er voor vragen, advies en hulp.

Meer informatie

Online hulp om zelf minder te drinken of te stoppen met drinken

U bent op zoek naar een anonieme online cursus om zelfstandig minder te drinken of zelfs helemaal te stoppen met drinken. Of u zoekt lotgenoten of wil hulp van een forum. Minderdrinken.nl is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meer informatie

Verslavingszorg via Sociaal Kernteam Westland

Bellen: 140174 (via telefoonnummer gemeente)

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, ’s-Gravenzande

Heeft hulp nodig bij uw verslaving, omdat u er zelf niet uit komt? Dan kunt u er voor kiezen om een aanmelding te doen bij het Sociaal Kernteam Westland. Een zorgregisseur maakt dan samen met u een plan. Als dit nodig is, kan de zorgregisseur u verwijzen naar gespecialiseerde verslavingszorg.

Meer informatie

Huisarts

U kunt met uw zorgen ook in gesprek met de huisarts. Bij uw huisartsenpraktijk kunt u altijd terecht voor een vertrouwelijk gesprek en ondersteuning.

Meer informatie

Anonieme Alcoholisten Nederland (AA)

Bellen: 010 243 01 75 of 06 24 56 42 23

Bezoeken: De Hunselaer 1, Honselersdijk

De Anonieme Alcoholisten (AA) is een zelfhulpgroep van (ex)drinkers die elke week bij elkaar komen en elkaar helpen om hun alcoholproblemen te overwinnen.

Meer informatie

Zelfhulpgroep Cocaïne Anonymous

Bellen: 06 10 19 27 70

Bezoeken: Kornalijn 120, 's-Gravenzande

Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen bij de zelfhulpgroep.

Meer informatie

Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag

Bellen: 070 311 55 40

Email:

Bezoeken: Binckhorstlaan 287 Den Haag

Het Leger des Heils biedt hulp aan mensen die te maken hebben met armoede, dakloosheid, verslaving, huiselijk geweld, eenzaamheid en andere sociale problemen.

Meer informatie

Kindertelefoon

Bellen: 0800 0432

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen terecht bij de Kindertelefoon. Bijvoorbeeld in geval van mishandeling, ruzie thuis, verslaving of seksueel geweld. Je kunt chatten of bellen, ook anoniem. De kindertelefoon is iedere dag bereikbaar van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Meer informatie

Alcoholinfolijn

Bellen: 0900 1995

Vind het antwoord op al uw vragen over alcohol.

Meer informatie

Drugsinfolijn

Bellen: 0900 1995

Vind het antwoord op al uw vragen over drugs.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.