Valpreventie trainingen

Westland Blijft Staan organiseert valpreventie trainingen voor thuiswonende Westlandse senioren. In deze trainingen krijgen senioren 12 weken begeleiding om vallen te voorkomen.

Terug naar het overzicht

Groepstraining

De groepstrainingen worden gegeven aan de hand van de cursus In Balans, tijdens deze cursus ligt de focus voornamelijk op het verbeteren van de balans, spierkracht en mobiliteit. Elke In Balans cursus start met een proefles gevolgd door 12 valpreventie trainingen ( 1 uur á 12 weken).

De valpreventie groepslessen worden dit jaar aangeboden in vijf kernen binnen het Westland, namelijk Naaldwijk, Wateringen, Monster, De Lier en ‘s-Gravenzande. Aanmelden kan via www.westlandblijftstaan.nl.

 

Individuele training

De individuele training is voor senioren die te angstig zijn om naar de groepslessen te komen en wordt driemaal gegeven aan huis, aan de hand van de Functionele Training Ouderen (FTO). Het doel van FTO is het behouden of vergroten van ouderen hun fysieke zelfredzaamheid.

Westland Blijft Staan (sportief plus)

Bellen: 015 241 11 55

Email:

Westland Blijft Staan organiseert valpreventie trainingen voor Westlandse senioren. Bent u 65+ en wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Meld u dan aan voor de cursus.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.