Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Als er in de loop van uw leven schade aan uw hersenen ontstaat, dan heet dat niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door een beroerte, een hersentumor, een val of een ongeluk.

Terug naar het overzicht

Meedoen aan de samenleving met NAH

Er is ondersteuning mogelijk om de draad weer op te pakken na een NAH. Bijvoorbeeld met aanpassingen voor werken, sporten en vrijetijdsbesteding. Zodat u het meeste uit uw leven kunt halen. En mee kunt doen aan de samenleving.

NAH Westland

Bellen: 0174-670154

Email:

Bezoeken: Hastastraat 5, Naaldwijk

NAH Westland is een samenwerking tussen de Gemiva-SVG Groep en Middin dat activiteiten organiseert voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Enkele mensen met NAH (leeftijd 25-35 jaar) hebben aangegeven dat zij het prettig zouden vinden wanneer ze in contact komen met anderen rond dezelfde leeftijd met NAH. Hierbij gaven ze aan dat dit dan geen praatgroep moest worden, maar een groep die met elkaar een keer kennismaakt en daarna zelf bepaalt hoe en wat ze gaan ondernemen.

Meer informatie

Cursussen en lotgenotencontact bij Vitis

Voorkómen van problemen door het vergroten van weerbaarheid. Dat is het doel van het aanbod aan cursussen & lotgenotencontact van Vitis. Vitis heeft bijvoorbeeld ontmoetingsgroepen over verlies, autisme, scheiding en niet aangeboren herenletsel (NAH). Er zijn ook gespreksgroepen voor gezinsleden van iemand met een ziekte of beperking.

Meer informatie

Uniek sporten: sportaanbod voor alle leeftijden

Bellen: 015 261 86 48

Email:

Bent u op zoek naar een sport- of beweegactiviteit? Beweegcoach Westland heeft een zoekmachine voor het vinden van passend aanbod. U vindt hier veel aanbod voor mensen met een beperking. Zit er iets tussen wat u leuk zou vinden? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de sportaanbieder. Vindt u het toch nog lastig om uit te zoeken wat bij u past, dan helpt een beweegcoach u graag op weg.

Meer informatie

Patijnenburg

Bellen: 0174 272 000

Bezoeken: Ambachtstraat 10, Naaldwijk

Patijnenburg begeleidt al meer dan 65 jaar gemotiveerde mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. We helpen deze mensen aan een passende job.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.