Hulp bij horen en zien

Problemen met horen of zien kunnen grote invloed hebben op ons welzijn en onze kwaliteit van leven. Er zijn organisaties die mensen met deze problemen hiermee helpen.

Terug naar het overzicht

Hulpmiddelen en hulpverleners

Naast hulpmiddelen die helpen bij horen en zien, is er ook veel ondersteuning beschikbaar voor mensen met gehoor- of zichtproblemen. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse hulpverleners die kunnen helpen bij het omgaan met de beperkingen die het gehoor- of zichtverlies met zich meebrengt.

U kunt geholpen worden door:

GGMD

Bellen: 088 – 4321700

Email:

GGMD begeleidt mensen die doof zijn of een hoorprobleem hebben en hun naasten. Er zijn vestigingen in o.a. Utrecht, Rotterdam en Zoetermeer.

Meer informatie

Bartiméus

Bellen: 070 – 31 17 830

Bezoeken: Laan 20, Den Haag

Bartiméus is er voor alle mensen met een visuele beperking. Alles wordt uit de kast gehaald om deze mensen voluit mee te laten doen in de samenleving.

Meer informatie

Robert Coppes Stichting

Bellen: 073- 6579157

Bezoeken: Vlasmeersestraat 38a, Vught

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige stichting met zo’n 150 medewerkers. We ondersteunen ongeveer 250 mensen die blind of ernstig slechtziend zijn en vaak ook andere beperkingen hebben.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.