Geestelijke gezondheidszorg (Ggz)

Mensen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan geestelijke gezondheidszorg, zoals angst, depressie, verslaving, trauma, persoonlijkheidsstoornissen en meer. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen.

Terug naar het overzicht

Geestelijke gezondheidszorg (Ggz)

Het is belangrijk dat mensen met psychische problemen passende geestelijke gezondheidszorg (GGZ) krijgen op de juiste plaats. De huisarts is verantwoordelijk voor de behandeling van lichte psychische klachten. De huisarts kan mensen met matige tot zware psychische problemen doorverwijzen naar de basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.

De huisarts kan doorverwijzen voor hulp bij psychische problemen naar een zorgaanbieder binnen de basis GGZ of naar de gespecialiseerde GGZ. Dit is afhankelijk van de mate van de problemen.

Een behandeling van lichte tot matige psychische problemen gebeurt in de basis GGZ. Een behandeling binnen de basis GGZ kan bestaan uit gesprekken met bijvoorbeeld een psycholoog of psychotherapeut. Ook een internetbehandeling (e-health) is mogelijk.

Bij zwaardere psychische problemen verwijst de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts of medisch specialist door naar de gespecialiseerde GGZ.

U kunt geholpen worden door:

Gesprek met uw huisarts

Uw huisarts is er voor allerlei problemen. Bijvoorbeeld problemen met uw werk, gezin, kinderen, partner of uw geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Meer informatie

GGZ Delfland Naaldwijk

Bellen: 0174-272855

Bezoeken: Stokdijkkade 19, Naaldwijk

GGZ Delfland helpt mensen met psychische stoornissen, variërend van licht tot ernstige en complexe problematiek.

Meer informatie

GGZ Inloop Delfland

Bellen: 017 462 71 34

Bezoeken: Verhagenplein, Verhagenplein 1

Bij de inlooplocatie in Naaldwijk kunt u binnenlopen voor een kopje koffie, praatje, spelletje of gezamenlijke maaltijd. In tegenstelling tot onze andere activiteiten, is onze inloop voor iedereen toegankelijk. U kunt meedoen zonder dat u in behandeling bent bij GGZ Delfland of zonder dat u een Wmo-indicatie hebt.

Meer informatie

Preventietrainingen GGZ Delfland

Bellen: 015 260 74 47

Email:

GGZ Delfland biedt preventietrainingen bij psychische problemen. De trainingen zijn er voor mantelzorgers, kinderen, jongeren en volwassenen. Preventie is een manier om problemen te voorkomen of te beperken.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.