Hulp bij vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp bij vervoer: u bent bijvoorbeeld slecht ter been, u bent 60+ en kunt niet meer zelf autorijden of u wilt graag een hulpmiddel meenemen.

Terug naar het overzicht

Mogelijkheden op een rij

Kunt u niet meer zelf of met hulp van familie of vrienden uw vervoer regelen? Bijvoorbeeld door een handicap, beperking of psychische aandoening? Dan kunt u hulp krijgen. Er zijn oplossingen voor verschillende persoonlijke situaties en voor verschillende redenen om de deur uit te gaan.

U kunt geholpen worden door:

Vitis Welzijn Plusbus

Bellen: 0174 444 221

Bezoeken: Verdilaan 88, Monster

Speciaal voor 60+'ers is er de Plusbus. Met deze vervoersdienst van Vitis Welzijn reist u binnen Westland en Hoek van Holland voordelig naar waar u maar wilt.

Meer informatie

Rolbus

Bellen: 06 3495 9999

Email:

De rolbus is er voor voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking. Hiermee reist u voordelig binnen Westland. Meer informatie leest u op de website van Platform Gehandicapten Westland.

Meer informatie

Regiotaxi Haaglanden

Bellen: 088 966 6011

De regiotaxi kan gebruikt worden door iedereen. Mensen met hulp vanuit de Wmo krijgen korting. Aan de regiotaxi zitten regels over de afstand en de kosten verbonden. Meer informatie vindt u op de website van regiotaxi Haaglanden.

Meer informatie

Vervoersbegeleiding Vitis Welzijn

Bellen: 0174 630 358

Email:

Kunt u wel extra hulp gebruiken tijdens een bezoek naar ziekenhuis, tandarts of andere gelegenheid? En kunt u niet terugvallen op familie of vrienden? Schakel dan de individuele vervoersbegeleiding van Vitis Welzijn in.

Valys vervoer buiten de regio

Bellen: 0900 9630

Op familiebezoek of een dagje erop uit? Valys is er voor reizigers die zich niet goed kunnen bewegen en die leuke uitstapjes buiten hun eigen regio willen maken.

Meer informatie

Zonnebloemauto

Bellen: 088 – 0016717

Bezoeken: Tiendweg 2, Naaldwijk

De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.