Welkom op het vernieuwde Hulpzoeker Westland

Helpt bij het vinden van hulp

Sociaal Plein Westland is vernieuwd en heeft een frisse vormgeving met een nieuwe naam gekregen: Hulpzoeker Westland. Ook hebben we samen met inwoners de teksten vereenvoudigd en het zoeken makkelijker gemaakt. Gemeente Westland ontwikkelde deze website samen met Patijnenburg, Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn.

Vernieuwde website

Op zaterdag 4 maart 2023 is Hulpzoekerwestland.nl feestelijk gelanceerd door wethouder Barend Rombout en de bestuurders van de kernpartners Patijnenburg, Sociaal Kernteam Westland en Vitis Welzijn. De partners bedanken de professionals en inwoners die meegewerkt hebben aan de nieuwe opzet.

Wethouder Barend Rombout is blij dat de site live staat: “We bieden heel veel aan hulp in het Westland. Er zijn enorm actieve organisaties om Westlanders te helpen. Maar waar kun je nu terecht voor welke vraag? Daar hadden we sociaalpleinwestland.nl voor. Deze site was hard toe aan vernieuwing. Dit is uiteindelijk hulpzoekerwestland.nl geworden. Op deze site kun je zien waar je het beste naartoe kunt met je vraag. Ik hoop dat hierdoor inwoners met hun hulpvraag sneller op de juiste plek komen.”

Helpt bij het vinden van hulp

Wilt u weten waar u kunt aankloppen voor hulp? Het vinden van hulp begint bij Hulpzoeker Westland. Deze website helpt bij vragen over ondersteuning en ontmoeting in Westland.

U vindt hier op de website wat u kunt doen om uzelf of een ander te helpen. En welke organisaties u kunt bellen of bezoeken als u er zelf niet uitkomt. U kunt de hulpzoeker ook gebruiken om buren, familie of vrienden op weg te helpen. Op Hulpzoeker Westland vindt u eenvoudig hulp bij onder andere werk, leren, geld, zorg, welzijn, wonen, vervoer en ontspanning.

Denk bijvoorbeeld aan vragen over rondkomen met geld, werk vinden en hulpmiddelen om zo zelfstandig mogelijk te wonen en de deur uit te gaan. Of als u wilt weten waar u andere mensen kunt ontmoeten, vrijwilliger wilt worden en een vraag heeft over mantelzorg.

Uitleg website

Zo gebruikt u de vernieuwe website

Er zijn heel wat organisaties die klaarstaan voor Westlanders. Bij kleine en grote vragen om hulp. Met Hulpzoeker Westland komt u in contact met deze organisaties. Wilt u meer weten over het gebruik van deze website?

Zo werkt het

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.