Buurtbemiddeling

Soms is naast elkaar wonen lastig en is het contact met de buren verstoord. Als buren er samen niet uitkomen, dan kunt u denken aan bemiddeling.

Terug naar het overzicht

Problemen met de buren

Goed contact met de buren vinden veel mensen belangrijk. Rekening met elkaar houden is daarbij de basis. Meestal gaat het prima, maar soms is naast elkaar wonen lastig. Zeker in de zomer, als iedereen vaker buiten is en de buren goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige gasten, gillende kinderen. Soms is dat een probleem. Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Ga het gesprek aan met uw buren én blijf vooral in gesprek.

Het is soms moeilijk buren aan te spreken op gedrag dat u hinderlijk vindt. Bent u het gesprek aangegaan en komt u er zelf toch niet uit met de buren? Vraag dan om hulp. Onafhankelijke en speciaal opgeleide bemiddelaars helpen u en uw buren weer met elkaar in gesprek te komen. Én goede afspraken te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen.

U kunt geholpen worden door:

Buurtbemiddeling Westland

Bellen: 0174 630 358

Email:

Onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers helpen buren weer met elkaar in gesprek te komen. Vrijwel altijd ervaren buren na een bemiddelingsgesprek minder spanning en meer ruimte om elkaar aan te spreken.

Meer informatie

Bemiddeling & Mediation

Bellen: 088 964 89 12

Email:

Als u eigenaar bent van uw woning of een woning huurt die niet van een woningcorporatie is, kunt u gratis contact opnemen met Bemiddeling & Mediation.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.