Cursussen & lotgenotencontact

Wilt u uzelf ontwikkelen? Problemen bespreken? Of steun zoeken bij mensen die net als u een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt? Daar zijn allerlei mogelijkheden voor in Westland.

Terug naar het overzicht

Vaardigheden verbeteren

Cursussen bieden de mogelijkheid om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en uw professionele of persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Lotgenotencontact biedt de mogelijkheid om te verbinden met anderen die soortgelijke uitdagingen of ervaringen hebben meegemaakt.

U kunt geholpen worden door:

Cursussen en lotgenotencontact bij Vitis

Voorkómen van problemen door het vergroten van weerbaarheid. Dat is het doel van het aanbod aan cursussen & lotgenotencontact van Vitis. Vitis heeft bijvoorbeeld ontmoetingsgroepen over verlies, autisme, scheiding en niet aangeboren herenletsel (NAH). Er zijn ook gespreksgroepen voor gezinsleden van iemand met een ziekte of beperking.

Meer informatie

Preventietrainingen GGZ Delfland

Bellen: 015 260 74 47

Email:

GGZ Delfland biedt preventietrainingen bij psychische problemen. De trainingen zijn er voor mantelzorgers, kinderen, jongeren en volwassenen. Preventie is een manier om problemen te voorkomen of te beperken.

Meer informatie

Carma - Centrum voor leven met en na Kanker

Bellen: 06-14237791

Bezoeken: Dijkweg 21, Naaldwijk

Carma is een fijne, huiselijke plek voor iedereen die te maken heeft met de ziekte kanker. Wij bieden ondersteuning aan (jong)volwassenen, kinderen en tieners die kanker hebben (gehad), hun familie, vrienden, naasten en nabestaanden. Een luisterend oor, ontspannende en creatieve activiteiten, ondersteuningsconsulent, contact met mensen die weten wat kanker met u doet en informatie, dat vindt u bij Carma.

Meer informatie

NAH Westland

Bellen: 0174-670154

Email:

Bezoeken: Hastastraat 5, Naaldwijk

NAH Westland is een samenwerking tussen de Gemiva-SVG Groep en Middin dat activiteiten organiseert voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Enkele mensen met NAH (leeftijd 25-35 jaar) hebben aangegeven dat zij het prettig zouden vinden wanneer ze in contact komen met anderen rond dezelfde leeftijd met NAH. Hierbij gaven ze aan dat dit dan geen praatgroep moest worden, maar een groep die met elkaar een keer kennismaakt en daarna zelf bepaalt hoe en wat ze gaan ondernemen.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.