Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms niet vanzelfsprekend om een passende activiteit te vinden. Maar er is in Westland genoeg te doen!

Terug naar het overzicht

Vrijetijdsactiviteiten voor iedereen

Er zijn verschillende organisaties in Westland met aanbod en activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk om te zoeken naar activiteiten die passen bij de individuele interesses en vaardigheden van de persoon, voor plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Myosotis

Bellen: 06-52476770

Email:

Ons doel is het aanbieden van laagdrempelige en betaalbare vrijetijdsactiviteiten in Westland voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze activiteiten worden door geen enkele andere organisatie in de regio aangeboden. Dit is voor een groot deel te danken aan de unieke kracht van de organisatie: de inzet van vrijwilligers. Activiteiten zoals zwemmen en paardrijden vragen met onze doelgroep om veel begeleiders, soms zelfs om 1-op-1 begeleiding. Met betaalde krachten zou dit te duur en dus onmogelijk te organiseren worden.

Meer informatie

Sportkanjers: sportaanbod voor kinderen

Email:

Sportkanjers Westland laat alle kinderen met plezier sporten, ook kinderen die zich sociaal of motorisch nog beter kunnen ontwikkelen. Speciaal voor hen zijn er kanjerverenigingen met trainers die voor een veilig en pedagogisch sportklimaat zorgen.

Meer informatie

Uniek sporten: sportaanbod voor alle leeftijden

Bellen: 015 261 86 48

Email:

Bent u op zoek naar een sport- of beweegactiviteit? Beweegcoach Westland heeft een zoekmachine voor het vinden van passend aanbod. U vindt hier veel aanbod voor mensen met een beperking. Zit er iets tussen wat u leuk zou vinden? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de sportaanbieder. Vindt u het toch nog lastig om uit te zoeken wat bij u past, dan helpt een beweegcoach u graag op weg.

Meer informatie

Beweegcoach Westland

Bellen: 015 261 86 48

Email:

Wanneer u bijvoorbeeld niet goed kunt zien, een verstandelijke beperking hebt, 50+ bent of een chronische ziekte hebt, zijn er in Westland tal van leuke activiteiten om te sporten en bewegen. De beweegcoach brengt mensen met een beperking en sport bij elkaar.

Meer informatie

Beweegcoach VTV

Bellen: 015 261 86 48 / 06 10 75 48 91

Email:

Bezoeken: Prof. Oudemansstraat 56a, Delft

De beweegcoach is voor iedereen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die op zoek is naar een passende sport of activiteit om te bewegen.

Meer informatie

Dagbesteding voor kinderen en jeugd

Bellen: 14 0174

Sociaal Kernteam (SKT) kan mogelijk helpen bij dagbesteding voor iedereen jonger dan 18 jaar.

Meer informatie

Zelf dagbesteding regelen via de Sociaal Makelaars (Vitis Welzijn)

Bellen: 0174 630 358

Email:

Kijk in uw omgeving of u mee kunt doen aan activiteiten, eventueel met steun vanuit uw omgeving. Een Sociaal Makelaar kan u hiermee helpen.

Meer informatie

Recreatieve dagbesteding in wijkcentra

Bellen: 0174 630 358

Email:

In Westland zijn meerdere wijkcentra waar u andere mensen kunt ontmoeten en waar u mee kunt doen aan allerlei activiteiten.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.