Speciaal onderwijs

Scholen voor speciaal basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs

Terug naar het overzicht

Specialistische begeleiding

Speciaal onderwijs is er voor leerlingen die specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben. Uw kind moet toestemming krijgen om speciaal onderwijs te volgen. Dit is een toelaatbaarheidsverklaring. De school vraagt deze verklaring aan bij samenwerkingsverband SPOW.

Wilt u meer weten over passend onderwijs, kijk dan op de pagina onderwijs dat past bij mijn kind.

U kunt geholpen worden door:

SBO De Diamant

Bellen: 0174-625232

Bezoeken: Sint Martinusstraat 160, Naaldwijk / Hoge Woerd 27, Naaldwijk

SBO De Diamant is de enige school voor speciaal basisonderwijs in het Westland. De school is ontstaan uit een fusie van SBO De Windroos en SBO De Boemerang. SBO De Diamant heeft 2 locaties.

Meer informatie

Herman Broeren College

Bezoeken: Verhagenplein 9, Naaldwijk / Tuinlaan 20, Monster / Clara van Sparwoudestraat 1, Delft

Het Herman Broeren College is een school voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK) en Ernstig Meervoudig Beperkte (EMB) leerlingen met een verstandelijke beperking. Er zijn drie locaties in Delft, Naaldwijk en Monster.

Meer informatie

Sterk op school

Bellen: 140174

Gaat uw kind binnenkort naar het basisonderwijs? Zijn er twijfels of uw kind het (reguliere) basisonderwijs kan volgen? Dan kan Sterk op School u adviseren over de schoolkeuze voor uw kind. Sterk op School is een project van Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Westland (SPOW) en het Sociaal Kernteam Westland (SKT).

Meer informatie

Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Westland (SPOW)

Bellen: 0174-642090

Bezoeken: Zwartendijk 52, Naaldwijk

Binnen deze samenwerking werken scholen en hun schoolbesturen samen aan passend onderwijs voor elke leerling. We kunnen je helpen bij praktische zaken. Je kunt met ons sparren. Je vragen en twijfels bespreken – zónder dat dit invloed heeft op bijvoorbeeld beslissingen van de school. Op onze website geven we zoveel mogelijk informatie over passend onderwijs, het aanbod in de regio Westland en informatie over de rechten en plichten van ouder, kind en scholen.

Meer informatie

Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, 's-Gravenzande

Sociaal Kernteam Westland (SKT) wil dat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en gezond kunnen leven. Het SKT is bereikbaar via het telefoonnummer van de gemeente Westland.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.