Menstruatiearmoede

1 op de 12 meisjes en vrouwen in Nederland heeft wel eens moeite heeft met het betalen van menstruatieproducten.

Terug naar het overzicht

Menstruatie Uitgifte Punten

Als u geen maandverband kunt betalen kan dat betekenen dat u niet naar school, werk of uw sportvereniging gaat. Het kan ook zo zijn dat u wel menstruatieproducten koopt en u daardoor niet genoeg geld overhoudt voor belangrijke andere boodschappen zoals groenten, fruit of vlees. De gemeente Westland en het Armoedefonds doen hier iets aan. In Westland zijn er verschillende Menstruatieproducten Uitgiftepunten (MUP’s) waar meisjes en vrouwen gratis menstruatieproducten kunnen ophalen. Zoals de Voedselbank, bibliotheken en locaties van Vitis Welzijn. Kijk op de website van de het Armoedefonds voor meer informatie over ‘menstruatiearmoede.'

U kunt geholpen worden door:

Vitis Welzijn - menstruatieproducten

Bellen: 0174 - 630358

Email:

Op de website van Vitis Welzijn vindt u de verschillende Menstruatie Uitgiftepunten waar u gratis en anoniem menstruatieproducten kunt ophalen.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.