Geld voor wonen

Heeft u door een laag inkomen of door een andere reden moeite met het betalen van de woonlasten? Dan zijn er verschillende toeslagen waar u misschien gebruik van kunt maken.

Terug naar het overzicht

Huurtoeslag

Als u een laag inkomen heeft en een hoge huur dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming in de huur. Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.

 

Woonkostentoeslag

Kunt u de huur of hypotheeklasten niet meer betalen omdat uw inkomen plotseling is gedaald? Dat kan bijvoorbeeld door ziekte, scheiding of werkloosheid. U krijgt dan mogelijk woonkostentoeslag van de gemeente.

 

Woonkostentoeslag is speciaal bedoeld om de hoge kosten van uw huur- of koopwoning te betalen als uw inkomen plotseling en buiten uw schuld is gedaald. De duur van de woonkostentoeslag is maximaal 6 maanden.

 

Energietoeslag

Heeft u een laag inkomen en moeite met het betalen van de energiekosten van uw woning? Dan kunt u kijken of u in aanmerking komt voor de energietoeslag.

U kunt geholpen worden door:

Gemeentehuis, Verdilaan 7

Gemeente Westland - Woonkostentoeslag

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Voor meer informatie en aanvragen:

Meer informatie

Hulp voor inwoners bij hoge energiekosten

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

De energietoeslag is voor mensen met een laag inkomen. Dit is extra geld om te helpen met het betalen van de energierekening.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.