Geld voor leren

Aan het volgen van een studie zitten vaak hoge kosten verbonden. Voor uzelf, uw kinderen naar het middelbaar beroepsonderwijs en voor jongere met een arbeidsbeperking zijn er verschillende mogelijkheden om een bijdrage aan te vragen.

Terug naar het overzicht

Studenten middelbaar beroepsonderwijs

Heeft u een laag inkomen en gaat uw kind naar middelbaar beroepsonderwijs? Dan kunt u misschien een bijdrage in de schoolkosten aanvragen. 

Meer informatie en voorwaarden vindt u op de website van Gemeente Westland.

 

Jongeren met een arbeidsbeperking

Scholieren en studenten vanaf 15 jaar met een arbeidsbeperking kunnen in aanmerking komen voor een individuele studietoeslag. Meer informatie en voorwaarden vindt u op de website van Gemeente Westland.

 

Stap Budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.

U kunt geholpen worden door:

Gemeentehuis, Verdilaan 7

Gemeente Westland - Schoolkosten middelbaar beroepsonderwijs

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Als kinderen een mbo-opleiding volgen, moeten ouders studiekosten betalen. Soms kan de gemeente u hierbij financieel helpen.

Meer informatie

Gemeente Westland - Studietoeslag voor jongeren met een beperking

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Scholieren en studenten vanaf 15 jaar met een arbeidsbeperking kunnen een persoonlijke (individuele) studietoeslag krijgen.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.