Voorrang bij een woning

Soms heeft u voorrang nodig bij het vinden van een woning. Er zijn mogelijkheden voor voorrang binnen huur- en nieuwbouw koopwoningen. 

Terug naar het overzicht

Huurwoning

U heeft door een noodsituatie snel en dringend een sociale huurwoning nodig. In sommige gevallen kunt u bij de gemeente een verklaring aanvragen voor ‘urgentie’. Hiermee krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. 

 

Nieuwbouw koopwoning

 

Als u op zoek bent naar een nieuwbouw koopwoning kunt u misschien voorrang krijgen bij de toewijzing. 

Dit regelt u door u als woningzoekende in te laten schrijven voor nieuwbouw koopwoningen in Westland. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw koopwoning.

Komt u er niet uit en vindt u het lastig om te weten waar u moet zijn? De wooncoaches van Vitis Welzijn staan voor u klaar om u te helpen met uw vraag op het gebied van wonen.

U kunt geholpen worden door:

Gemeentehuis, Verdilaan 7

Gemeente Westland - Voorrang huurwoning

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Meer informatie over de urgentieverklaring vindt u op de website van gemeente Westland.

Meer informatie

Gemeente Westland - Nieuwbouw koopwoning

Bellen: 14 0174

Email:

Bezoeken: Verdilaan 7, Naaldwijk

Meer informatie over het inschrijven als woningzoekende voor een nieuwbouwwoning vindt u op de website van gemeente Westland.

Meer informatie

Wooncoach

Bellen: 0174 630 358

Email:

Bezoeken: Inloopspreekuur bij Buurt informatiepunt Ambachtstraat 10, Naaldwijk

Zoekt u een woning? Dan kunt u twee keer per week terecht bij de Vrijwillige Wooncoaches van Vitis. Meer informatie over het inloopspreekuur vindt u op de website van Vitis Welzijn.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.